Mina åsikter gällande alkohol

Publicerad 2015-04-30 17:55:43 i allmänt, vardag,

Man kan inte ha kul utan att dricka!
Varför dricker inte du?
Man kan inte festa utan att dricka!
Vill du ha lite? 

Vi börja från början, när jag var runt 13 år så bestämde jag och mina föräldrar att om jag inte drack, snusade, rökte eller drogade fram till jag var 18 år (de mesta av de avtalet gäller såklart efteråt också) så skulle de betala hela mitt körkort. Detta har gjort att jag fått en helt annan syn på alkohol och ungdomar.

Många utav mina kompisar dricker när de festar och kanske hade jag med gjort det utan avtalet, eller inte. Av någon anledning är där alltid alkohol med i bilden och det är inte så konstigt att vuxna har fördomar om oss ungdomar när det kommer till den saken, för de har så rätt i många fall. 

Men för min del har det alltid ringt varningsklockor, för att jag helt enkelt är uppfostrad så. Jag vill ha körkortet och om jag "så enkelt" kan få det gratis tänker jag inte slänga bort det på alkohol, aldrig. Jag är dessutom väl medveten om vad som händer med kroppen och att det inte är särskilt bra kombinerat med träning. Och jag som tränar så mycket har plötsligt ännu en anledning, det är dessutom olagligt. 

Sen kan jag ärligt skriva att jag många gånger varit sugen på att testa, kanske för att också få balla ur, som många gör i tonåren, kanske för att de runt omkring dricker och verkar ha förbannat kul. Jag skulle ljuga om jag skrev att det inte lockar. Jag har dock aldrig druckit och det skriver jag inte för att jag vet att nära och kära läser detta utan så är det, jag har aldrig ens smakat. 

Mesigt tycker några, töntigt tycker andra, varför dricker du inte frågar den tredje och då ska vi inte tala om blickarna. Men man kan ha kul ändå, det är jag ett levande bevis på. Det går att ha riktigt roligt utan detta gift och det går att säga nej, det är OKEJ att säga nej. Jag är väldigt glad för att jag har den styrkan till att säga nej, för jag vet att det är så många som inte har det.

Men på samma vis som jag accepterar och inte bryr mig särskilt mycket om att andra dricker så borde det vara likadant tillbaka. Jag ser inte ner på andra för att de dricker, jag frågar inte varför de förgiftar sin kropp. Men det är inte riktigt likadant och det är ganska sjukt. Sjukt att det är ovanligare att inte dricka än att dricka när man är 17 år. Att folk inte bjuder en på fest eller inte vill ha med en för att man inte dricker kan dock vara mindre kul, (detta är inget något sagt till mig, men det är inte så svårt att läsa mellan raderna) men vad gör det om 100 år när jag har körkort och en bättre lever? Det finns så mycket mer än fester. 

Jag fick frågan när jag var på intfest för att tag sedan: "Varför dricker du inte?" Jag svarade lite lätt "Varför skulle jag?" Killen tittar på mig lite halvkonstigt och säger sedan "Jag var inte heller full på min första intfest." 

Jag har tänkt på den där konversationen ganska många gånger, jag tillskillnad från han som var duktigt berusad minns i alla fall den. Jag vill bara poängtera en gång till att detta inte är ett inlägg där jag ser ner på er som dricker, jag har absolut inget emot det utan ville bara uttrycka mina åsikter och att jag nu syftar på alla de som är yngre än 18. Man kan ha kul utan alkohol och man behöver inte se ner på de som inte dricker alkohol. 

Om

Min profilbild

Hej, Josefine heter jag, är en glad och sprallig tjej på 17 vintrar som andas friidrott och fotografering. I min blogg får du läsa om allt från träning till resor till vardag till fotografering. Kul att du har hittat hit och jag hoppas att du stannar!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela